Voor 4 personen benodigd:
pakje hartige taartdeeg (vriezer)
150 gr. rauwe ham
50 gr. zwarte olijven zonder pit
600 gr. ratatouille (rode en groene paprika, courgette, aubergine, winterwortel)
2 eetlepels olijfolie
3 eieren
2,5 dl crème fraîche
verse basilicum
peper en zout
Maak de bodem van hartige taartdeeg uit de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200o C
Snij de ham in stukjes en de olijven in kleine plakjes
Verhit de olie en bak de ham en olijven
Voeg vervolgens de ratatouillegroenten toe en roerbak dit ca. 5 minuten
Smeer een taartvorm goed in met olie en bedek de randen met het deeg
Voeg het ratatouillemengsel toe
Klop de eieren en crème fraîche met gedroogde basilicum en een beetje en peper zout schuimig en giet dit gelijkmatig over de taart
Strooi de basilicum erover en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 tot 60 minuten af. De taart moet als je eraan schud stijf zijn anders langer in de oven.Ter garnering kun je nog wat verse blaadjes basilicum op de taart leggen.
Maak er een lekker frisse groene salade bij
Lekker maar niet mijn favoriet....
ja dit ziet er gek uit maar het is een tafelkleed op een tafelkleed.