Rabarbertaart
mijn favoriet!!!! superlekker!!!

Rabarber-kwarktaart met schuimlaag

VOOR HET DEEG:

300 gram bloem                        met
1 zakje bakpoeder                     mengen in een kom en zeven
150 gram kwark
6 el melk
6el olie
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
toevoegen, de ingedienten met de mixer eerst even op de laagste, dan op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut mengen, vervolgensop het werkblad tot een glad deeg kneden en het deeg op een ingevette bakplaat die is bekleed met bakpapier uitrollen

.
VOOR DE VULLING:


750 gram kwark                   met
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
2 eidooiers
                                        mengen,

750 gram rabarber wassen, laten uitlekken en in stukjes snijden

de rabarber over het deeg verdelen het(zie voorbeeld door klik op de bovenste foto) een stuk aluminium folie voor het deeg leggen . Het bakblik in een voorverwarmde oven schuiven 175 -200 graden C

Baktijd ongeveer            25 miniuten  *

*          Mijn ervaring na meerdere malen: de baktijd is veel te kort  deze steeds even verlengen met 10 minuten totdat het geheel stevig is, dat kan je zien door aan het bakblik te schudden het beweegt dan niet meer.

de oogst van 2009 verdwijnt onmiddelijk in de rabarbartaart!
VOOR DE SCHUIMLAAG:

2 eiwitten
100 gram suiker
40 gram geschaafde amandelen

De eiwitten met de mixer stijfslaan en de suiker met een lepel tegelijk toevoegen

Deze schuimlaag over de vulling verdelen en de geschaafde amandelen eroverheen strooien.

In de oven voor ongeveer 5 tot 15 minuten BLIJVEN KIJKEN! Het mag niet bruin worden, wel licht gekleurd.