Plumpudding "Engelse Kerstcake"

Benodigd:
150 gram oud witbrood zonder korst
250 gram krenten
400 gram gele rozijnen
150 gram gedroogde pruimen
50 gram amandelen
4 zure appels
150 gram planten vet (bv. Diamant)
5 gram zout
250 gram bloem
250 gram donkerbruine suiker
½ nootmuskaat
1 dl rum
1 citroen (waarvan het sap)
5 eieren

Het brood fijnkruimelen de krenten en rozijnen wassen en laten uitlekken. De appels schilen en heel fijn snipperen of grof raspen. Het vet met de bloem fijnhakken zout toevoegen. Alle droge bestanddelen zo lang stevig dooreenmengen tot ze goed samenhangen. Dan rum eieren en citroensap toevoegen.
Een vorm die je kan afsluiten (b.v. een koektrommel) invetten en bekleden met bakpapier. De puddingmassa erin doen en de vorm afsluiten. In de oven laten garen op 150 graden voor ongeveer
6 uur, de pudding is dan donkerbruin tot zwart, niet weggooien, dat hoort zo! De pudding blijft in de vorm maandenlang goed.
Voor gebruik ongeveer voor een 20 minuten in een pan met water tot enkele centimeters onder de deksel even laten koken en warm  serveren.
Versieren met hulst. Geven met rumsaus. (zie recept bij losse recepten)
Of met glazuur als je de pudding koud serveert.  (zie foto)