Pindakaaskoekjes
Amerikaanse Peanutbutter Cookies
pindakaaskoekjes/peanutbuttercookies
Je ziet het, het is een hele berg......

Ingrediënten:

400 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout

150 gram kristalsuiker
200 gram lichtbruine basterdsuiker
250 gram boter (zacht)
250 gram pindakaas
1 theelepel vanille extract
2 grote eieren

250 gram pindas grof gehakt
(niet noodzakelijk, geeft een extra bite aan de koekjes)

bakplaat en bakpapier
oven verwarmen op 190 graden

Vermeng en zeef de bloem met de bakpoeder, baksoda en het zout en zet apart.

In een beslagkom de boter romig kloppen op hoge snelheid(met de mixer) doe de basterdsuiker en de kristalsuiker erbij en klop voor 3-4 minuten. Af en toe stoppen om de randen af te schrapen en weer bij de mix tw voegen. Zet de snelheid van de mixer op de lage stand en voeg de pindakaas toe. Doormixen tot de pindakaas goed is opgenomen. Roer de eieren er een voor een door en goed door de mix heen kloppen. Voeg dan de vanille extrakt toe.

Dan met een spatel (ik gebruik een siliconenspatel) de droge mix door de natte mix spatelen niet doorroeren het moet maar net opgenomen zijn teveel roeren veroorzaakt taaie koekjes. Als je de “extra bite wilt, dan op het allerlaast de gehakte pindas er vlug even doormengen.

Dan met een lepel (ik gebruik een kleine ijsschep van 4 cm) de koekjes op een met bakpapier belegde plaat leggen en ze platdrukken met een vork kruislings geeft een leuk effect. In de oven op de middelste stand. Ondertussen de volgende plaat klaarmaken.
De koekjes na 12 minuten uit de oven halen, ze zijn dan lichtjes aan de rand gekleurd en verder nog licht van kleur. De koekjes voor minsten 3 minuten op de plaat laten staan om te “harden” daarna op een taartrooster af laten koelen.

He zijn veel koekjes dus leuk om in een trommeltje te doen en weg te geven.

Ze zijn verslavend lekker!!