Pannenkoeken van Oma de Bree

Benodigd:

Bloem

Eieren  (ga uit van twee per persoon met een minimum van vier eieren)

Melk
Snufje zout
Boter om te bakken
Ontbijtspek als je dat lekker vindt.

De hoeveel heden weet ik niet, maar ongeveer voor twee personen 250 gram meel en vier eieren van uit een kuiltje in het midden de eieren erin zout toevoegen en dan met een garde roeren totdat de massa glad is.
Steeds een beetje melk toevoegen en dit doen totdat het geheel als een dun papje van de lepel afloopt.

Bakken:
Doe wat boter in de pan, en bak het spek aan twee kanten. Als dat lekker gebakken is doe je een soeplepel (niet tot aan het randje vullen!) Beweeg de pan alle kanten op zodat het beslag tot aan de rand van de pan komt. Laat het beslag in de pan op een matig vuur niet te laag niet te hoog droog worden en bruin aan de onderkant, steeds even controleren. Dan omdraaien en afbakken, en dan weer de volgende enzovoort.
Zonder spek  boter even aanbruinen en dan met beslag vullen rest als bovenstaand.

Een heel gek recept maar deze pannenkoeken zijn heerlijk!

Oma van den Bree