Mascarpone Appeltaart

Benodigd: voor het deeg:


250 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram suiker
150 gram roomboter
1 ei
1 citroen
mespuntje zout

Voor de vulling:


1 vanillestokje of een theelepel vloeibare vanille
100 gram suiker
325 gram mascarpone
2 eieren
100 gram bloem
5 zure appelsap
75 gram kaneelsuiker
100 gram abrikozenjam
3 eetlepels water

Oven op 170 graden voorverwarmen (hetelucht oven op 150 graden).
Lange rechthoekige vorm of een ronde springvorm van 26 cm.

Bereiding van het deeg:
Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom en maak er een kuiltje in. Meng beetje bij beetje daarin suiker, boter, rasp van de citroen en mespuntje zout. Verpak het in clingfilm en zet het in de koelkast voor een halfuurtje.
Vet een taartvorm met boter bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit bekleed de vorm met het deeg. Prik er met een vork wat gaatjes in.

Bereiding van de vulling:
Verwarm de oven voor op 170 graden Meng de suiker en de vanille door de mascarpone en roer er een voor een de eieren door en als laatste de bloem.

Schenk de mascarpone vulling tot net onder de rand van het deeg. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes dat gaat heel gemakkelijk met de mandoline schaaf instellen op ongeveer halve centimeter dikte dan heb je mooie gelijkmatige plakjes zet de plakjes overeind in de vulling en bestooi het met de kaneelsuiker.


Bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen. Verwarm de abrikozenjam met het water en bestrijk de taart ermee.