Kwarktaart met banaan

Benodigd:
een springvorm 26 centimeter
150 gram/200 gram  speculaasjes
50 gram boter
5-6 bananen
500 gram kwark
¼  liter yoghurt
¼  liter slagroom
zakje vanille suiker
50 gram suiker
sap van 1 sinasappel
2 eidooiers
2 eiwitten
12  blaadjes gelantine
50 gram amandelschaafsel 

Maak de bodem door de speculaasjes fijn te maken in de keukenmachine of in een dichtgemaakte plastic zak fijnmaken met de deegroller. De boter smelten en erdoor roeren. De springvorm bodem met bakpapier bekleden. Dit voorkomt ook lekken van de vulling. Dan de springvormrand erop zetten. En de speculaasmassa  op de bodem verdelen en flink aandrukken met de bolle kant van een lepel of je (schone) hand. In de koelkast of in de vriezer op laten stijven. Totdat de vulling klaar is.

Zo maak je de vulling:
Zet de gelantineblaadjes in koud water, stuk voor stuk erin doen.
De eiwitten stijf slaan met suiker lepel voor lepel toevoegen tijdens het kloppen met de mixer, het is goed als je de kom kunt omdraaien en het eiwit in de kom blijft hangen. Opzij zetten.
De kwark en de yoghurt en de eidooiers samen roeren, de slagroom stijfslaan en erdoor mengen.
De sinaasappelsap verwarmen niet koken! Maar wel heet en de gelantineblaadjes erdoorheen roeren tot ze helemaal opgelost zijn.
Door de massa roeren.
Dan de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen scheppen (niet roeren!) .
De bananen in plakjes over de bodem verdelen en de kwarkmassa er overheen gieten.
In de koelkast voor ongeveer 4-5 uur of totdat je hem stijf genoeg vindt.  Dan de rand van de springvorm verwijderen en de amandelschaafsel even kleuren in een droge koekepan op hoog vuur.
Dit over de rand van de taart verdelen.