Jam
Ook alweer zo ouderwets, maar verschrikkelijk lekker! Er gaat niets boven zelfgemaakte jam.

Benodgd:

1 pakje geleersuiker
1500 gram vruchten bv: bessen en/of bramen abrikozen, perzik, sinasappel rabarber..... enz

de bessen/bramen wassen en alle stronkjes verwijderen.eventueel kleinsnijden.
In een pan de besen/bramen met de geleersuiker aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten doorlaten koken.
In schone potjes gieten en deksel erop en ondersteboven neerzetten.

Je kunt ook gewoon de aanwijzingen op het pakje geleersuiker volgen er zijn er ook waarmee je minder zoete jam (halva jam kan maken).

Het schoonmaken van de potjes:
Kokend water en wat soda, heet afspoelen en ondersteboven op een schone theedoek uit laten lekken. Evenzo met de dekseltjes.
Als ze niet schoon zijn gaat de jam schimmelen en kun je de jam weggooien.

Maak of koop leuke etiketten en plak op de potjes met de inhoud en de datum erop. De jam is beperkt houdbaar.