Hongaarse paprikasoep

4 witte uien
6 kleine groene paprika’s
1.5 kilo rijpe tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 bosje peterselie fijngehakt
2 groente bouillionblokken
1 liter water
1 pond rundergehakt
peper en zout
2 eetlepels rijst
sate prikkers
1 zure room

Maak de uien schoon en fruit die in een beetje boter of olie tot ze glazig zijn. Was de tomaten en snijd ze klein
Voeg toe bij de uien, de helft van de fijngehakte peterselie, de groentebouillion blokken en het water kunnen er ook bij en de tomaten puree.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Dan gaat dit door de blender of met de staafmixer en heel fijn maken, dit is de basissoep.

De rundergehakt mengen met peper en zout goed kruiden eerder wat veel als wat weinig. En hierna ongeveer de helft apart houden. Van de andere helft kleine balletjes maken en deze even bakken, tot ze mooi bruin zijn.
Dit bij de basissoep voegen.
Maak de paprikas schoon en snijd de bovenste helft eraf
Hol de paprika uit en was ook de binnenkant uit zodat alle pitjes eruit zijn. Doe bij de apartgehouden gehakt de ongekookte rijst en vermeng dit. Vul met dit mengsel de paprika’s en doe de bovenkant erweer op met een satestokje. Doe dit bij de basissoep en kook heel zachtjes voor ongeveer 20 minuten.

De soep in een diepbord met een halve gevulde paprika en een eetlepel zure room en wat fijngehakte peterselie.

Niet iedereen is gecharmeerd van deze soep, vooral de gevulde paprika lust niet iedereen. Ikzelf vind het erg lekker! Natuurlijk stokbrood erbij

van Oma Beer