Hartige taart

Benodigd :

4 flinke preien in ringetjes gesneden
1 rode paprika
1 gele paprika
3 eieren
125 ml room
200 gram spekblokjes
1 doosje kruidenboursin
10-12 plakjes (diepvries) bladerdeeg
2 klontjes boter

Bak de spekblokjes.

Snijd de paprika in kleine blokjes en doe die in een ruime wokpan of een koekenpan met wat boter ongeveer 6 minuten aanfruiten, dan de schone en in ringetjes gesneden prei erbij en dat laten pruttelen totdat de prei zacht is. even proeven en kruiden erop want anders wordt het erg flauw.

De springvorm invetten en de velletjes bladerdeeg erin leggen en hierop wat paneermeel of gekruimelde beschuit .

Laat de prei-paprika massa even uitlekken in een zeef.

Verwarm de oven voor op 180-200 graden

Dan de helft hiervan in de vorm leggen en daarop de helft van de spekblokjes en de roomkaas verkruimelen, de rest van de prei paprika daar weer bovenop en de rest van de spekblokjes.

Klop de eieren met wat zout en peper en de room schuimig en verdeel het over de taart.

Ik dek de bovenkant ook af met het bladerdeeg (wel een opening laten) maar je kan ook wat gemalen kaas bovenop doen.

In de oven voor ongeveer 40 minuten maar het kan ook langer duren de eimassa moet volkomen dik zijn zoals een ommelet. Als de taart te bruin wordt afdekken met zilverfoliemet de glanzende kant naar boven dit voorkomt dat de taart te bruin wordt.