Gugelhupf met advokaat en walnoot

Benodigd:
250 ml advocaat
150 gram walnoten in stukjes
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
250 gram boter op kamertemperatuur
5 eieren middelmaat
175 gram bloem
200 gram suiker
75 gram maizena
mespuntje zout

voor de versiering:
200 gram chocolade "54%"
gekoelde witte chocolade geschaafd ("als sneeuw")

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

De boter met de suiker en de vanillesuiker romig kloppen met de mixer. De eieren er een voor een doorheen kloppen. Zorg dat het er heel romig uitziet.
De bloem en de maïzena en het bakpoeder mengen.
Dan om en om een deel van de gemengde bloem en de advocaat erdoor mengen.
mespuntje zout erbij en dan als laatste de stukjes walnoten erdoor roeren.
In de ingevette vorm gieten en in de oven voor ongeveer 50 minuten.
Even met een satestokje controleren of hij gaar is. (satestokje erin steken en als het er droog uitkomt dan is de gugelhupf gaar). In de vorm voor 15 minuten aflaten koelen en dan op een taartrooster storten. Verder af laten koelen.
De chocolade in een kom op een pan met water laten smelten

De gesmolten chocolade met een pannenkoekenmes over de afgekoelde gugelhupf verdelen en dan het amandelschaafsel eroverheen verdelen.
Als het een beetje gedroogd is met de schaaf de witte chocolade erover laten "sneeuwen" dit gaat het makkelijkst als de chocolade in de koelkast is gekoeld.