Gugelhupf met chocolade, walnoten en
lebkuchengewürz

De lebkuchengewürz neem ik mee uit Duitsland, dat smaakt naar taai taai.
Deze cake smaakt nog lekkerder na 2-3 dagen. Dan zijn de smaken goed ingetrokken.

Benodigd:

300 gram zachte boter
250 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
6 eieren
200 gram bloem
50 gram cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels lebkuchengewürz
100 gram pure chocolade (72 %) in kleine stukjes
120 gram walnoten in kleine stukjes en een paar ongeveer 7-8 stuks bewaren om te versieren
100 ml bruine rum
200 gram pure chocolade 45%
100 gram witte chocolade

beetje boter voor de vorm
gugelhupvorm (tulbandvorm)

bereidingswijze:

De oven op 180 graden voorverwarmen (hetelucht 160 graden)
De boter met suiker en vanillesuiker zeer romig roeren mag met de mixer.
Dan de eieren er stuk voor stuk goed door roeren

Bloem, cacaopoeder, bakpoeder en lebkuchengewürz even zeven de walnoten malen in kleine stukjes en de chocolade in kleine stukjes erdoor mengen.

Door de botermassa roeren om en om met de rum in 3-4 keer De vorm invetten en de massa in de vorm gieten.
In de oven voor ongeveer 60 minuten. Ongeveer 10 minuten in de vorm laten afkoelen en dan storten op een taartrooster.
Helemaal af laten koelen.
De 200 gram (45%) chocolade au bain marie smelten en over de taart verdelen
De wittte chocolade ook smelten en over een plank dun uitstrijken als het afgekoeld is met een plat mes krullen vormen
om te versieren samen met de hele walnoten. zie foto.

Dit is een heel erg lekkere cake, niet droog.