Omgekeerde Kersentaart
4 personen
180 gram kersen uit pot zonder pitten
100 gram boter
100 gram suiker
1 geklopt ei
100 gram zelfrijzend bakmeel
rasp van een sinaasappelschil
1 eetlepel vers sinasappelsap
Bakvorm 18 cm diameter beboteren en bedekken met bakpapier
25 gram boter en 25 gram suiker carameliseren in een pannetje en in de bakvorm gieten de uitgelekte kersen erbovenop leggen
Rerst van de boter en suiker schuimig roeren dan het ei erin goed doorroeren en langzaam lepel voor lepel het zelfrijzend bakmeel toevoegen blijven roeren.
Dan over de kersen de sinaasappelrasp en de eetlepel sap over de kersen daarna het beslag erbovenop.
Ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden bakken.
De taart is klaar als je erop drukt, dan moet het terugveren. Omgekeerd uit de vorm op een rooster af laten koelen.