Appeltaart van Mac
met deksel

Springvorm 26 cm doorsnee

175 gram boter
300 gram bloem en een beetje werkbloem
100 gram suiker
een eigeel

Meng deze ingrediƫnten tot een deegbal en laat een halfuur rusten in de koelkast. Houd het beetje werkbloem apart.

1,5 kg zachtzure appels (breaburn of granny's)
100 gram amandelen
100 gram suiker
50 gram rozijnen
halve theelepel kaneel
sap van een halve citroen

Deel de appel in vieren klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
De amandelen in stukjes hakken en roosteren in de koekenpan, de suiker toevoegen en carameliseren.
Appel, rozijnen,kaneel en citroen toevoegen .
Deksel op de pan en 10 minuten laten stoven.

Oven 175 graden voorverwarmen.

Deegvorm invetten en de deegbal verdelen in 2/3 voor de bakvorm te bekleden en 1/3 voor de deksel.
Deegbal uitrollen en de bakvorm bekleden met een opstaand randje voldoende deeg overhouden om een deksel of reepjes te maken.
De appel er in doen en ongeveer 50 minuten in de oven bakken.

100 gram poedersuiker mengen met een eetlepel van het sap van de andere helft van de citroen. Als de taart uit de oven komt het smeersel er direct  opdoen!
Helemaal af laten koelen! Vorm openen.
Opeten!