Aardbeien-Chocolade Marsepein Taart

12 stukken.
Benodigdheden biscuitdeeg:

4 eieren middelgroot
120 gram suiker
4 eetlepels water
100 gram bloem
20 gram cacao
3 theelepels bakpoeder

springvorm 26 centimeter

Voor de vulling:

150 gram witte chocolade
5 blaadjes gelatine
400 gram aardbeien
500 gram slagroom
2 pakjes vanillesuiker

voor het versieren:

200 gram marsepein
200 gram aardbeien
150 gram aardbeienjam
wat witte chocolade krullen

Oven voorverwarmen op 180 graden hetelucht = 160 graden
Springvorm invetten en bestrooien met wat bloem.

Eieren, suiker en water witschuimig mixen voor minstens 8 minuten.
Bloem,cacao en bakpoeder mixen en boven de massa zeven en er voorzichtig doorheen slaan met een lepel. Zorg dat de massa gelijk blijft en niet inzakt. De biscuitmassa in de vorm doen en in de oven zetten en voor ongeveer 30-40 minuten laten bakken. De eerste 15 minuten niet de oven openen, om inzakken te voorkomen.
Controleer met een satestokje of de taart gaar is. Uit de oven halen en even laten afkoelen en daarna uit de vorm op een taartrooster verder laten afkoelen. Dan door midden snijden in de lengte. De springvorm even bekleden met bakpapier en de onderste bodem erin leggen.

De chocolade laten smelten in een schaaltje boven heet water. De gelatine in koud water laten weken.
Aardbeien wassen en in schijfjes snijden.
Vijf eetlepels van de slagroom apart houden om straks de gelatine in op te lossen. De rest van de slagroom met het vanillesuiker stijfslaan. De vijf eetlepels in een pannetje tot het kookpunt brengen de gelatine uitknijpen en erin oplossen van het vuur af! Dit door de stijfgeslagen slagroom mengen. De afgekoelde chocolade erdoor mengen.
De crème en de aardbeien om en om over de bodem verdelen. De bovenste helft erop zetten en wat aandrukken.
Voor ongeveer 2 uur in de koelkast laten opstijven.
De aardbeien jam verwarmen en door een zeef roeren zodat er geen grote stukken inzitten.
Over de bovenkant en de zijkanten verdelen. De taart wel eerst uit de vorm halen….
De marsepein dun uitrollen en eroverheen plakken.
Versieren met de aardbeien en wat witte chocolade krullen.