Aalbessentaart

BENODIGD VOOR DE BODEM:

300 gram bloem
1 zakje bakpoeder
150 gram kwark
6 eetlepels melk
5 eetlepels olie
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
beetje zout

De bloem en de bakpoeder mengen en zeven in een beslagkom de rest van de ingredieënten toevoegen en met de mixer even op de laagste stand in ongeveer één minuut mengen.

Vervolgens op het werkblad tot een glad deeg kneden en op een ingevette bakplaat uitrollen tot een egale laag.

BENODIGD VOOR DE VULLING:

750 gram kwark
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
2 eidooiers (het eiwit bewaren voor later)
50 gram gesmolten boter

Deze ingredienten mengen en 750 gram afgeriste schoongewassen aalbessen erdoorheen mengen. Eventueel de deegbodem verhogen met een opgrold stukje aluminiumfolie de vulling over de deegbodem verdelen en gladstijken

In de voorverwarmde oven 175-200 graden voor ongeveer 30 minuten.

Haal uit de oven en zet de oven op 200-225 graden

BENODIGD VOOR DE SCHUIMLAAG:

2 eiwitten
100 gram suiker
40 gram geschaafde amandelen

De eiwitten met de mixer stijfslaan en de suiker met een lepel tegelijk toevoegen

Deze schuimlaag over de vulling verdelen en de geschaafde amandelen eroverheen strooien.

In de oven voor ongeveer 5 minuten Het mag niet bruin worden, wel licht gekleurd.

 

 

 

gebruik een rechthoekige bakvorm van ongeveer 40 x 30 cm