Kip met marokkaanse kruiden
met couscous en kikkererwten

Voor 4 personen of 2 dagen 2 personen.
Ingrediƫnten:
een hele kip in stukken
Ras el hanout (kruidenmengsel)
wat olie om te bakken
3 bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 ui gesnipperd
1 tot 1,5 liter bouillon
50 gram rozijnen
1 pot kikkererwten

verse peterselie of koriander (wat je voorkeur heeft)
couscous 100 gram per persoon

Wrijf de kapstokken in met Ras el Hanout en zet opzij.
Doe de olie in een pan met dikke bodem en doe de olie en de gesnipperde ui er in. op een zacht vuurtje zacht laten worden. Voeg wat later de knoflook toe.
Doe de kip in de pan en braad dit lekker bruin. Doe de in ringetjes gesneden bosui erbij laat even meebakken.
Voeg daarna de bouillon toe en laat ongeveer halfuurtje stoven met de deksel op de pan.
voeg de kikkererwten en de rozijnen toe en laat even doorwarmen.
Strooi voor het opdienen de fijngesneden peterselie (koriander) toe.

Maak de cous cous klaar volgens de aanwijzingen op het pak.

En serveer met een lekkere salade erbij. Bijvoorbeeld de Venkelsalade met sinaasappel.