Zuurkool van John

Benodigd:

Romertopf 24 uur geweekt in koud water

1 pond zuurkool
1 kilo aardappelen
5 eetlpels rozijnen
Ananas klein blikje of vers 4 ringen in stukjes
150 gram Magor (kaas)
350 gram bio gehakt
beetje boter om gehakt te bakken en stampot smeuïg te maken
peper en zout

 

Zuurkool afspoelen, dat maakt het wat zachter van smaak
Gehakt kruiden en rullen
Zuurkool en aardappels koken, stampen en op smaak maken met peper en zout en klontje boter
Ananas en rozijnen erdoor roeren
Romertopf vullen laagje zuurkool, laagje gehakt, laagje zuurkool.
Bedekken met de kaas beetje kruimelen.

In een koude oven zetten dan op 200 graden een uurtje
Dan de deksel eraf halen(Pas op hete stoom gebruik oven handschoenen of handdoek) en even onder de grill gratineren. Voor ongeveer 5 minuten.

Ziet er een beetje raar uit niet? Maar het smaakt echt heel erg lekker! Dit is het proberen waard!