Zomerse Fruittaart

(Bakken zonder oven!)

Benodigd:
voor de bodem:
1 rol digestive koekjes met pure chocolade
75 gram boter
voor de vulling en topping:
150 gram bramen
150 gram blauwe bessen
150 gram aalbessen
150 gram frambozen
250 gram aardbeien
voor de vulling:
400 gram mascarpone of mon chou
200ml slagroom
6 blaadjes gelatine
1 stokje vanille
1 citroen, de schil geraspt en de citroen uitgeperst.
2 eiwitten
snufje zout
2 eetlepels suiker (en wat extra voor de eiwitten en de taartina)
1 zakje taartina
wat witte wijn of witte druiven vruchtensap
springvorm van 24 cm
eventueel wat geroosterde amandelschaafsel.

Springvorm 24 of 26 cm bodem met bakpapier bekleden.

Ga voor het fruit naar de markt in de zomer is het daar heel goedkoop! En dus betaalbaar.
Was het fruit voorzichtig en deel de aardbeien door het midden zet opzij.

Doe de boter in een pannetje en smelt dit, niet bruin laten worden.
Doe de koekjes in de keukenmachine vermalen / of doe ze in een plastic zak en met de deegroller verkruimelen.
Doe de boter erbij en meng het tot het een massa word, is nog wel kruimelig. Doe wat bakpapier over de bodem van de springvorm en doe daar de koekjes massa in verdeel over de bodem en druk aan met je handen totdat het mooi plat is en goed verdeeld. Zet in de koelkast om op te stijven.

Zet de 6 blaadjes gelatine in koud water om zacht te worden. Haal ze van elkaar af anders plakken ze aan elkaar vast en worden ze niet zacht.
Dan de slagroom stijf kloppen en opzij zetten.
De eiwitten stijf kloppen met wat suiker en het snufje zout.

Doe de mascarpone in een andere kom en schraap de vanille uit het stokje en doe het erbij. Dan de geraspte schil van de citroen en de suiker en het citroensap. Roer tot je een mooie gladde massa hebt.
Dan de stijfgeklopte slagroom erdoor. Dan doe je de gelatine blaadjes en beetje uitknijpen en in een pannetje smelten, dat gaat heel snel! Roer dit door de mascarpone massa. En daarna de eiwitten er voorzichtig doorheen kloppen.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de helft van het fruit erover. Doe dan de mascarpone massa erover heen verdelen zet weer in de koelkast.

Dan voor de topping: doe 100 ml witte wijn/ of witte druivensap of je kan ook wat citroensap nemen met 150 ml water in een pannetje mag ook wat suiker in. (niet teveel een afgestreken eetlepel is genoeg). Als de vloeistof nog koud is roer er de taartina doorheen. Dan op het vuur koken en 1 minuutje door laten koken.

Haal de taart uit de koelkast en verdeel de rest van het fruit erover en doe daaroverheen de taartina massa. Zet weer terug in de koelkast en na ongeveer 2 uurtjes is je taart klaar. Je kunt het geheel eventueel nog mooier maken met wat geroosterd amandelschaafsel over de zijkanten.

Heel erg lekker!!!