Indiase Wortelsoep

Dit is een recept wat ik kreeg van een "oud" buurmeisje van de kade Karin Hagoort Meuwese. Ik heb wel wat veranderingen aangebracht want ik kook graag vanuit scratch. Het originele recept van Karin staat onder haar foto.(even klikken op de foto).

Benodigd:
2 bossen bospeentjes (dat is ongeveer 1,5 kg)
4 uien
2 teentjes knoflook
1,5 liter groente bouillon van het kookwater van de worteltjes
1 eetlepel groentebouillonpoeder of 2 blokjes
1 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel gemalen gember
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel garam masala
1 rood pepertje fijngesneden (met of zonder pitjes)
scheutje olijfolie
peper en zout

Bosje koriander/of peterselie fijngesneden
Eventueel nog wat creme fraice of zure room
Verwarmd naanbrood uit de oven

Bereiding:
de wortels wassen en in stukken snijden en gaar koken. Afgieten en van het water de groentebouillon met groentebouillonpoeder of blokjes maken.
de uien schoonmaken en snijden
de knoflook teenjes klein snijden
de kruiden op een bordje klaarzetten.
Bouillion klaarmaken.

Scheut olijfolie in een grote pan en de uien fruiten op een zacht vuurtje voeg daaraan de kleingesneden knoflook en het pepertje toe.
Als alles net een beetje kleur gaat krijgen voeg rest van de kruiden toe en laat een beetje zachtjes een minuutje meebakken.
Voeg daarna de wortels en de bouillon erbij en laat nog 10 minuten extra doorgaren. Dan met de staafmixer alles pureren.
PROEVEN, als de kruiden voldoende op smaak zijn dan zout en peper toevoegen.

Opdienen in een bord of kom met de creme fraice of zure room en bestrooien met fijngesneden koriander of peterselie en lekker warm naanbrood uit de oven.