Witloftaart

Benodigd:

7 plakjes hartige taart uit de diepvries
8 struikjes witlof
eetlepel olijfolie
rode paprika in kleine blokjes gesneden
paneermeel van beschuit
3 eieren
125 ml slagroom
zakje oude gemalen kaas
eetlepel groentebouillon
peper en zout

om te versieren:

enkele mooie witlofblaadjes apart houden
verse jonge geitenkaas type: rolletjes chevre doux
wat tomaatjes

Oven voorverwarmen op 180 graden

Snijd de witlof in grove stukjes hart verwijderen en samen met de paprikastukjes in een wokpan met de olijfolie roerbakken tot de witlof geslonken is. Op smaak maken met peper en zout.
even in een vergiet uit laten lekken.

In een beslagkom de eieren loskloppen met de room, dan bouillonpoeder en de kaas toevoegen en erdoor mengen.

Met de plakjes hartige taart een vorm van circa 26 cm bekleden. En de paneermeel van beschuit over de bodem strooien (ik heb 3 beschuiten door een zeef gedrukt).
De witlof en paprika erover verdelen. Dan de eimassa erover heen verdelen dat het een mooi gelijkmatig geheel is.
Versieren met de witlofblaadjes met stukjes chevre doux en de halve tomaatjes
over de halve tomaatjes wat peper en zout strooien.

In het midden van de oven plaatsen op 180 graden onder en bovenwarmte voor ongeveer 50 minuten (of totdat het ei is gestold).

Heel makkelijk en erg lekker!