Vegetarische Tomatensoep

Benodigd:

1 ui fijngehakt
1 teentje knoflook fijngehakt
1 flinke wortel geschild en grof geraspt
1handvol verse basilicum, de blaadjes en de steeltjes apart
125 ml slagroom
1 theelepel rode wijnazijn
2 eidooiers
1 kilo superrijpe tomaten
1 liter groentebouillon

Bereidingswijze:

Doe ui, knoflook wortel en basilicumsteeltjes (fijnhakken!) in een grote pan met een scheutje olijfolie. Leg het deksel op de pan en laat alles zachtjes pruttelen zonder het bruin te laten worden.

Klop de room en de eidooiers en de azijn in een klein kommetje door elkaar, zet apart. Dompel de tomaten voor 30 seconden in kokend water en verwijder het velletje. Hak de tomaten in grove stukken, en doe bij de groente giet de bouillon erbij en laat nog 20 minuten met de deksel op de pan pruttelen.

Pureer de soep met de blender of keukenmachine. Doe weer in de pan en laat aan de kook komen, breng op smaak met zout en peper

Vlak voor het serveren het ei-room mengsel er doorheen kloppen , niet meer laten koken! Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en strooi eroverheen. Nu direct serveren.
Lekker met vers stokbrood.