Toscaanse desserttaart
Dit is een heel lekkere desserttaart die ik al een paar keer heb gemaakt. Het is gemakkelijk te maken en niet goed voor de lijn! maar O zo lekker!!

Ingrediënten:

10 Cantuchini Italiaanse koekjes
5 eetlepels Amaretto
2,5 deciliter slagroom
75 gram fijne suiker
500 gram mascarpone
250 gram Galette wafels
400 gram Crème fraîche
2 eetlepels poedersuiker
Zilveren pareltjes (eetbaar)

Saus:
185 gram sinaasappel marmelade
3 eetlepels Cointreau
sap van 1 sinaasappel

springvorm van 24 cm

Bereiden:

Leg de ring van de springvorm op een groot bord. Verdeel de verkruimelde Cantuchini koekjes binnen in de ring op het bord. Besprenkel met de helft van de Amaretto.

Klop de slagroom met de suiker en schep de rest van de Amaretto er door. Roer de Mascarpone los en spatel de geklopte slagroom luchtig erdoorheen. Verdeel de room over de Cantuchini bodem.
Dek af met 2/3 van de Galettte wafels. Roer de Crème fraîche los eb verdeel over de wafels. Garneer de bovenkant met de rest van de wafels en zet in de koelkast. (dit kan je een dag tevoren al doen).

Saus:
Pers de sinaasappel uit
Verhit de marmelade in een steelpannetje en voeg de sinaasappelsap toe en eventueel ook de Cointreau Houd het warm voor het serveren.
Haal de ring los met warm mes en serveer de koude taart met de warme saus apart.

Heel erg lekker maar heel veel calorieën en ook machtig dus kleine stukjes serveren.