Tahu Telor
Een vegetarisch Indonesisch recept van mijn lieve vriend Philip

Benodigdheden:
voor 4 personen


1 stuk Tahu (nederlands = tahoe)
6-7 eieren
250-300 gram taugé
3 teentjes knoflook
bosje selderie
gebakken uitjes
1 spaanse peper
5 eetlepels ketjap manis
azijn en zout naar smaak
plantaardige olie om in te bakken

1 eetlepel Petis ( = gefermenteerde vispasta)
of neem vegetarische variant: Marmite (= gefermenteerde groente)

Snijd de uien in kleine stukjes en bak deze goudbruin.

Hak de selderie heel fijn
Kook de taugé even (enkele seconden)in wat water maar niet gaar!
Ikzelf heb het rauw gebruikt = lekker knapperig.

Haal de pitjes uit de spaanse peper en hak heel fijn.
Meng van de spaanse peper de Petis (of marmite) ketjap en azijn een saus. leng aan met wat water en breng dit aan de kook.
Even proeven voor de smaak en zet weg tot nader gebruik.

in plaats van azijn kan je ook citroensap of lemonsap gebruiken.

Maak met de knoflookpers de teentjes knoflook fijn.
Klop in een schaal de eieren met wat zout en peper en voeg de knoflook toe
Snij de tahu in kleine blokjes

Bak de tahu met de geklopte eieren in de koekenpan met wat plantaardige olie (zoals je pannenkoeken bakt).

Leg een tahukoek in een schaal en strooi er wat taugé, saus en selderij op en wat gebakken uitjes. Herhaal dit totdat de tahukoeken op zijn.
Houd warm in de oven op 80 graden. Of plaats de schaal met de koeken op een pan met kokend water.

Serveren met lontong of gekookte rijst.