1 klein blikje tomatenpuree
1 kilo rundvlees zonder vet en in kleine blokjes gesneden
1 kilo kleine witte uien (maar mag ook 2 kilo zijn)
1 fles droge rode wijn
1 pakje boter
scheutje olie
teentje knoflook

Een stukje boter en een scheutje olie heet laten worden en daarin een teentje knoflook en 1 kleingesneden ui glazig laten worden.
Het vlees in kleine stukjes erbij en aanbakken.
De puree erin voor een heel korte tijd even doorroeren  en met ¾ van de fles rode wijn afblussen.
Dan erbij doen:
1 ½ theelepeltje zout
1 theelepeltje zwarte peper
1 afgestreken theelepel nootmuskaat
1 tot 1 ½ theelepel kaneel
2 – 3 laurierblaadjes

1 tot 1 ½ uur laten stoven op een heel zacht vuurtje!

Dan de rest van de uien schillen, wél heel laten!
En in een paar liter water met een theelepeltje zout 3 minuten laten koken.
Direct daarna afspoelen met koud water

De rest van het pakje boter in de koekepan en de uien donkerbruin bakken.

Nu is her vlees al 1 tot 1 ½ uurtje gestoofd en gaan de uien met de boter waarin je hebt gebakken erbij.

Nog een halfuurtje tot ¾ uurtje laten stoven,

KLAAR !

Daarbij is lekker : verse aardappelpuree en groene salade.

Stifatho van Achim

Dit is het originele verzamel-receptenboek waarin vrienden en familie en ikzelf de recepten hebben opgeschreven.

Ik ben met recepten verzamelen begonnen in 1982.