Spruitjesschotel
"Zelfs kleine kinderen lusten spruitjes....."

500 gram spruitjes (neem kleine die zijn lekkerder)
1 kg aardappelen
4 tartaartjes
1 grote ui
wat boter om in te bakken
zout, peper, kerriepoeder
beschuit paneermeel
wat melk
2 bouillion groenteblokkenvoor 1 liter water

Maak de spruitjes schoon en zet op met de groentebouillion blokken en 1 liter water, schil de aardappelen en kook ze gaar maak er puree van en doe er peper en zout en kerrie in.
 (flink veel kerrie zodat de puree mooi geel kleurt en ook naar kerrie smaakt) dus PROEVEN!!.

Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze in wat boter bruin voeg dan de tartaar toe en peper en zout, maak los met een houten lepel en laat lekker bruin worden.

Giet de spruitjes af en vang de bouillion op zodat je dit nog kan gebruiken.

Doe de spruitjes in een vuurvaste schaal en daarop de bruingebakken ui en tartaar dan wat bouillion erin zodat de spruitjes nèt onderstaan daarbovenop de puree.
De puree bestrooien met paneermeel en kleine klontjes boter.

In de oven voor 35 minuten (als het koud was) en anders om een bruin korstje te maken ongeveer 200 gradenvoor 15 minuten.

Zelfs kleine kinderen lusten deze “kleine groene kooltjes” genaamd spruitjes.