Speculaasbodem voor de kwarktaart
+ Speculaaskruiden

Benodigdheden speculaasbodem:
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram boter
3 gram zout
ongeveer 2 eetlepels water
200 gram zelfrijzend bakmeel
10 gram speculaaskruiden

Benodigheden voor de speculaaskruiden
30 gr kaneel
10 gr kruidnagelenpoeder
10 gr nootmuskaat
5 gr witte peper
5 gr anijszaad
5 gr korianderzaad
Bereidingswijze
Doe alle kruiden in een kom en schud ze door elkaar. Bewaar de kruiden in een goed afsluitbaar potje.

voor de bodem basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel zeven, de boter en alles in een kom en met de hand vlug kneden tot een gelijkmatige deegbal dan laten rusten in de koelkast halfuurtje.
Een dag van te voren maken is lekkerder dan trekken de kruiden er goed in.
met een deegroller de bal uitrollen en de bodem van de springvorm bedekken

in de voorverwarmde oven 160 graden
ongeveer 25 minuten in het midden van de oven bakken