EEN.....
TWEE.....
DRIE !!!!
Slagroom gebakjes

Ik had een taartbodem gemaakt die niet goed gerezen was, toen ik ervan geproefd had was de smaak wel heel erg goed dus toen mar gebakjes van gemaakt....... van een misluktking naar eem lleuk succesje.... ha fijn dat het soms zo gaat!.

Bisquittaartdeeg
Benodigd:

ronde springvorm van 26 cm
4 eieren
120 gram suiker
4 eetlepels water
80 gram bloem
20 gram maizena
20 gram cacao
3 theelepels bakpoeder
vet voor de vorm (alleen de bodem invetten, anders rijst de zijkant niet!)

Oven voorverwarmen op 175 graden onder en bovenwarmte (hetelucht oven op 160 graden)
Eieren splitsen, eiwit stijf slaan met een eetlepel suiker. Opzij zetten, eigeel, suiker en water minstens 8 minuten met de mixer op hoogste stand tot een wit schuimige massa roeren. Meel, maïzena, cacao, bakpoeder mixen en zeven en voorzichtig door de eimassa roeren met een houten lepel daarna het eiwit er voorzichtig doorslaan. Springvorm bodem bedekken met bakpapier en invetten, niet de rand invetten anders rijst de bodem ongelijkmatig alleen in het midden….. Maar daar heb ik dan gebakjes van gemaakt.
Bakken ongeveer 30 minuten. met satestokje kijken of de bodem gaar is. Als er niks aankleeft is het goed.

Voor de gebakjes heb ik met een ronde vorm van 6/7 cm de bodem uitgestoken en daarna de rondjes doorgesneden tot ik 2 (3 bij sommige) had.

Vulling :
benodigd:
1/4 liter slagroom
een eetlepel suiker
een zakje klopvast slagroomversteviger
gehakte hazelnootjes
aardbeienjam
papieren vormpjes
hele aardbeien voor versiering

Klop de slagroom met de suiker en de klopvast tot een vaste massa.
Bestrijk de tussenliggende laagjes met de aardbeienjam en zet ze op elkaar
Bestrijk dan de zijkanten met een beetje van de slagroom. Onder en bovenkant niet!
Maak op een broodplank een breed strookje met de gehakte hazelnoten en neem het gebakje vast tussen duim en wijsvinger en rol de met slagroom bestreken kant door de hazelnootjes.
zet de gebakjes rechtop in een papieren vormpje. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met een tuit met een grove tanding.
Bespuit de gebakjes aan de bovenkant. Versier met een aardbei met het groene kroontje er nog aan.
Mooi hè? Nog lekker ook!