Rogge- Witbrood met zuurdesem

Benodigd :
500 gram bloem van biologisvh dynamische kwaliteit
500 gram zuurdesem (dat bewaarde je in de koelkast)
350 ml lauw warm water
10 gram boter
10 gram suiker
10 gram zout

Werkwijze:

Zeef de bloem over de zuurdesem en maak er een kuiltje in daarin doe je het water dat lauw tot warm is. Ga het goed kneden tot je een mooi soepel deeg dat niet aan je handen kleeft hebt.

Haal er 500 gram af en doe dit in een bewaardoos in de koelkast. (dit is weer voor een volgend brood)

Voeg zout, suiker en boter toe en kneed tot dat het goed in het deeg verwerkt is.

Doe het deeg in een bakblik en dek het af met een theedoek zet het op een warme plek en laat het verdubbelen in maat dat duurt ongeveer 2-3 uur kan ook langer zijn.

Zet de oven op 180 graden en verwarm een kwartiertje voor

Zet het brood in het midden van de oven en plaats op de bodem van de oven een klein bakje met water, dit is om een mooie korst te krijgen.

Na ongeveer 25 minuten is het brood klaar. Als je erop klopt moet het hol klinken.