Ratatouille in de braadzak

Onlangs kocht ik een pakje met braadzakken en ging dit uitproberen…. HEERLIJK!!!

Voor 4 personen of voor 2 dagen 2 personen.

Ingrediënten:
half bosje bospeentjes (of klein zakje geschaafde kant en klaar peentjes)
1 rode en 1 gele ui
4 hele teentjes knoflook
1 courgette
1 aubergine
250 gram kastanje champignons
4 plakjes citroen
kleine roma tomaatjes
1 blik tomatenblokjes
gemengde verse Italiaanse kruiden rozemarijn,salie, thijm
zout en peper

Oven verwarmen op 200 graden.
! braadzak met sluiting één punt naar boven laten wijzen!!
Was de worteltjes, de aubergine en de courgette en snijd in hapklare stukjes niet te klein niet te groot. Snijd de champignons in plakjes. De uien in halve plakjes. De roma tomaatjes kan je heel laten.
Doe dit in een schaal en bestrooi met wat peper en zout.

Doe in de braadzak de tomatenblokjes en daarna alle andere groenten, doe de kruiden erbij niet fijnsnijden die ga je later weer verwijderen. sluit de braadzak met de bijgeleverde klip en plaatsdeze in een ovenschaal, knip van de bovenste punt een klein stukje af.
In de oven voor ongeveer 50 minuten.

Knip de braadzak open(voorzichtig voor de hete stoom) en doe de groenten in de hete ovenschaal verwijder de kruiden en serveren maar!
Lekker bij vlees of kip en rijst couscous en en en …….