Rabarber-kwarktaart met schuimlaag
VOOR HET DEEG:
300 gram bloem met
1 zakje bakpoeder mengen in een kom en zeven
150 gram kwark
6 el melk
6el olie
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
toevoegen, de ingedienten met de mixer eerst even op de laagste, dan op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut mengen, vervolgensop het werkblad tot een glad deeg kneden en het deeg op een ingevette bakplaat die is bekleed met bakpapier uitrollen
.
VOOR DE VULLING:
750 gram kwark met
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
2 eidooiers
mengen,
750 gram rabarber wassen, laten uitlekken en in stukjes snijden
de rabarber over het deeg verdelen het(zie voorbeeld door klik op de bovenste foto) een stuk aluminium folie voor het deeg leggen . Het bakblik in een voorverwarmde oven schuiven 175 -200 graden C
Baktijd ongeveer 25 miniuten *
* Mijn ervaring na meerdere malen: de baktijd is veel te kort deze steeds even verlengen met 10 minuten totdat het geheel stevig is, dat kan je zien door aan het bakblik te schudden het beweegt dan niet meer.
2 eiwitten
100 gram suiker
40 gram geschaafde amandelen
De eiwitten met de mixer stijfslaan en de suiker met een lepel tegelijk toevoegen
Deze schuimlaag over de vulling verdelen en de geschaafde amandelen eroverheen strooien.
In de oven voor ongeveer 5 tot 15 minuten BLIJVEN KIJKEN! Het mag niet bruin worden, wel licht gekleurd.