Muffins - het basisrecept

Benodigd: voor 12 stuks

2 mengkommen:
muffinbakblik
papierenvormpjes van 5 cm

In één kom:

275 gram zelfrijzend bakmeel (of een deel cacao of havervlokken)
1 theelepel bakpoeder
100 gram suiker
dit deel zeven en apart zetten. Dit deel is de droge massa.

In de andere kom:

100 gram gesmolten boter
2 eieren
240 ml melk (mag ook karnemelk, yoghurt of kwark zijn)
halve theelepel zout
Dit deel is de natte massa.

voorverwarm de oven op 200 graden onder en bovenwarmte
Klop de natte ingrediënten tot een gladde massa.
En voeg de droge massa heel snel door de natte eimassa dit hoeft niet heel glad te zijn. te lang roeren maakt de muffins droog.
In het muffinbakblik de papieren vormpjes zetten en vul de muffinvormpjes met een ijsschep of 2 eetlepels voor tweederde.

Zet in het midden van de oven voor 20 minuten en check met een satestokje of de massa droog is.
Haal het bakbik uit de oven en laat 5 minuten koelen haal dan de papieren vormpjes met de muffins eruit en laat op een taart rooster verder afkoelen. Het gaat makkelijk met een vork.

Dit zijn vanille/chocolade/kersenjam gevulde muffins. Eerst een lepel van het vanille of chocoladebeslag dan de vulling de jam en een stukje chocolade (natuurliijk neem je puur 72%) en dan nog een lepel van het chocolade of vanillebeslag eroverheen en dan de oven in, heel makkelijk! En ook nog lekker!