500 gr rundergehakt)
1 tl kaneelpoeder, 1el paprikapoeder
1/2 tl gemalen kruidnagel,
2 flinke el oregano, peper en zout
2 uien
1 teen knoflook,
2 el tomatenpuree,
half blikje gepelde tomaten

2 aubergines of 3 kleine

1000 gr aardappel 
gekookt en in plakjes gesneden na het koken

Bechamelsaus ( zie recept)
2 eieren
50 gr geraspte oude kaas,

Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul met ui, knoflook en de specerijen, voeg tomatenpuree, en de tomatenuit blik toe en laat een half uurtje pruttelen.
Schil aardappels en kook ze in water met wat zout ca 10 min en giet af.
 En snijd ze in dunne plakken
Snijd de aubergine in de lengte in plakken, bestrijk de plakken met olijfolie en bak ze in een hete grillpan of op de grillplaat.

Doe wat gehaktsaus in een ingevette ovenschaal en maak laagjes met aardappel en aubergine en saus om en om tot alles op is.

Maak de bechamellsaus,
Roer op het laatst in de saus (van het gas af) twee eierenr met de garde
.giet de béchamelsaus over de moussaka, dan de
geraspte kaas erover en gaar in ca. 30 min in de oven.

Moussaka