Maanzaad & rum taart

benodigd:

150 gram boter
150 gram poedersuiker
geraspte schil van één citroen
2 dl bruine rum
6 eieren gescheiden
250 gram maanzaad
50 gram bloem
30 gram maïzena

Verder nog: poedersuiker om te bestrooien en een springvorm van 24 cm

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180º C.
Roer de boter romig met 75 gram poedersuiker
Voeg de geraspte citroenschil de rum en het zout toe en meng dat goed door elkaar.
Voeg één voor één de eidooiers toe en meng goed.
Voeg dan de maanzaad, het meel en de maïzena erbij en roeren maar weer tot alles goed vermengd is.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf en voeg daar lepelsgewijs de rest van de suiker bij. Roer dan ongeveer een derde van het eiwit door de botermassa en dan heel voorzichtig de rest van het eiwit door de botermassa.

Vet de springvorm in met wat boter en strooi er wat paneermeel overheen. Vul de vorm en zet het in het midden van een voorverwarmde oven 45 tot 50 minuten bakken.

Even met een sateprikker kijken of hij gaar is, zoals bij een cake.
Dan uit de oven halen en in de vorm circa 30 minuten aflaten koelen en pas daarna de taart uit de vorm bevrijden.

Als hij helemaal is afgekoeld dan inpakken in folie en een nacht laten staan,
Vóór het serveren met dik poedersuiker bestrooien (theezeefje gebruiken).
Eet smakelijk!