Lasagne met spinazie en champignons

Benodigd:

1 pakje koelverse lasagneblaadjes
250 gram grotchampignons
1/2 theelepeltje marmite
300 gram biologisch gehakt
gehaktkruiden / of peper, zout, paprika en nootmuskaat
500 gram tomaten
2 uien in kleine stukjes gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
600 gram verse spinazie
zakje belegen gemalen kaas
boter om in te bakken

Snijd de champignons in plakjes en bak deze in wat boter als ze beginnen te bruinen voeg dan de marmite toe; dit geeft aan champignons een heerlijke smaak.
zet opzij.

Snijd de uien in kleine stukjes en bak deze op een laag vuurtje totdat ze zacht en bruin zijn zet ze opzij in een bord of schaaltje.
Doe de kruiden door de gehakt en bak deze terwijl je het losroert met een houten lepel. Als het bruin is dan de uien erdoor roeren.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en laat deze even meebakken voeg dan de tomatenpuree toe en een heel klein beetje water, zodat het geheel lekker smeuïg is.
Zet de saus opzij.

Roerbak de spinazie even totdat het geslonken is en doe er wat zout en peper bij zodat het lekker op smaak is.

Vet een vierkante of langwerpige ovenschaal in en beleg deze met een of twee lasagneblaadjes doe er wat van de gehaktsaus op dan weer een laagje lasagneblaadjes dan de spinazie met wat extra peper uit de molen en daarop wat van de gebakken champignons. Herhalen totdat het op is als laatste is de saus.
Doe daarop de gemalen kaas.

Zet in de oven voor 35 minuten op 200 graden.

Probeer in rechte stukken te snijden en te serveren, is lekker met groene sla erbij.
Smullen maar!