Kwarktaart a la Magda

Bodem:
1 rol mariakaakjes
50 gram gesmolten boter
een platte  bakplaat en bakpapier

Vulling:

2 bakjes van 450 gram volle kwark
3 eieren
1 zakje vanillesuiker

2 bakjes zure room
150 gram suiker

De bodem: de kaakjes in een plastic zak met een deegroller fijn maken (kan ook in de keukenmachine)
Vermengen met de gesmolten boter.
De Bakplaat met bakpapier beleggen en dan het mengsel erop heel goed aandrukken. Voor 20 minuten in de koelkast.

De vulling: De kwark vermengen met de eieren en de vanillesuiker tot een glad beslag, dit verdelen over de bodem en ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven temperatuur 160 graden. Het word dan een vaste massa als je eraan schud. Heel goed af laten koelen.

Dan de zure room vermengen met de suiker vermengen en dit over de afgekoelde massa verdelen. Nu weer in de voorverwarmde oven voor 10 minuten (zelfde stand).

Goed afkoelen en in de koelkast zetten.
Volgens Magda is de taart op de 3e dag het lekkerst!