(4 personen)
benodigd:
500 gram kipfilet
4 bananen
1 krop sla
verse peterselie
voor de saus:
200 ml yoghurt
2 volle eetlepels mayonaise
2 eetlepels tomatenpuree
1 theeloepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel abrikozenjam
en wat zoetstof naar smaak;
Snijd de kipfilet in grote stukken en kruid deze met zout peper en paprikapoeder.
Bak of gril de stukken gaar.
Maak ondertussen de saus door alle ingredieënten voor de saus doorelkaar te roeren.
Was de sla en trek de blaadjes eraf en houd de blaadjes heel.
Bedek met de slablaadjes een schaal, leg hierop de stukken warme kip. Schil de bananen en snijd in plakjes en verdeel over de kip.
Doe een deel van de saus erover en strooi wat gehakte peterselie over het geheel.
Direkt serveren !
Rest van de saus in een schaaltje erbij geven voor de liefhebbers.
Lekker met gebakken aardappels en prinsesseboontjes! Of met gekookte aardappels en gemengde salade.