Kersen Clafotie

Benodigd:

6 el kristalsuiker fijn
1 bak kersen (500 g) of 2 doosjes diepvries kersen
1 citroen, schoongeboend
1 zakje vanillesuiker
1 bakje amandelschaafsel (55 g)
75 g bloem
3 eieren, losgeklopt
200 ml volle melk
1 beker slagroom (250 ml)

ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de ovenschaal met 2 el suiker.
Was de kersen en ontpit ze. Bestrooi met 1 el suiker en laat even intrekken.
Rasp de gele schil van de citroen.
Maal de amandel in de keukenmachine (kan ook in de blender) fijn en meng met het citroenrasp, de bloem, de vanillesuiker, 1 mespunt zout en twee eetlepels suiker in een kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk de losgeklopte eieren erin en klop met de mixer of de garde mooi glad. Klop dan de melk erdoor en daarna de slagroom.
Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
Bak in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin.
Laat 30 minuten afkoelen en strooi de rest van de suiker erover.

Is warm heel erg lekker als dessert!!

(nummer twee)