Karin Hagoort-Meuwese

Het recept voor katja:

2 grote potten wortels
2 uien
250 gr gerookte kipfilet
2 kippenbouillonblokjes
1 theelepel knoflookpuree
1 eetlepel Indiaase red curry
(Van Patak = te koop bij AH)

De uitgelekte wortels met de 2 bouillionblokjes en 2 potten water aan de kook brengen.
Intussen de uien klein snijden en fruiten in een klein beetje olie met de knoflook in een koekenpan.
(Snijd de gerookte kip intussen ook vast in kleine blokjes of reepjes... wat je wil! )
Voeg de gefruitte uien bij de wortelsoep...
Als de soep kookt het vuur uit zetten.
Pureer de wortelsoep in de blender of met een staafmixer.
Doe terug in de pan en roer er de indiaase red curry doorheen en voeg dan de kip er aan toe!
Laat het geheel nog even staan zodat de soep goed op smaak kan komen!
Heerlijk met warm naanbrood uit de oven
Eet smakelijk!!!

Het originele recept van Karin: