Kalkoenfilet van tante Daniëlle
Mijn tante Daniëlle, maakt bijna elk jaar voor haar zusjes een nieuwjaarsmaaltijd, dit is één van de recepten, zij woont in Antwerpen en is een zusje van mijn moeder.

Dit maakt zij vaak met kerst of met nieuwjaarsviering

Kalkoen filet voor 6 personen
6 appelsienen (sinaasappels) 1 persen en 2 in stukjes
1 glas rode wijn = 2 dl
1 glas appelsiensap en stukjes
1 glas Cognac
Groene sla

De overgebleven 3 appelsienen pellen wit verwijderen en de schijven in de cognac laten trekken. Apart houden.

Kalkoen aanbraden de wijn en de sap en de stukjes erbij ongeveer 1 uurtje laten sudderen.

In sauspannetje de appelsienschijven verwarmen met het kookvocht van de kalkoen

De groene sla wassen en op een platte schaal verdelen
De kalkoen filet gesneden erop en de schijven appelsien eromheen leggen.

Saus apart in kommetje erbij serveren.

Lekker met aardappelkroketjes, bloemkool en doperwtjes en worteltjes.

 

Kan ook met ananas en varkensvlees gemaakt worden.

Tante Daniëlle (mooie naam hè?)