Indiase vegetarische soep
echt een aanrader..... heerlijk!

3 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
2 rode chilipepers
20 gram boter
2 eetlepels Garam Masala
1,5 liter water
3 groentebouillion blokken
250 gram gele spliterwten (zijn zoeter als groene spliterwten)
1 pot kikkererwten
ΒΌ liter kokosmelk
zout
peper
verse of gedroogde koriander
sesamzaadjes

Zet met 1,5 liter water de gele spliterwten op en laat deze gaar worden in ongeveer 90 minuten. Dan door de groente zeef heen draaien zodat het een mooie gele massa is. Doe daarna de bouillion blokken erbij

intussen doe de rest:.

Snijd de uien in dunne ringen, de teentjes knoflook fijnsnijden en de pepers ( met of zonder zaadjes = heet of minder heet in dunne ringetjes. Bak dit voor 10 minuten in de boter op een zacht vuurtje.   Voeg de Garam Masala toe en laat ongeveer 2 minuten meebakken.
Doe dit bij de gele soepmassa. Spoel de kikkererwten af en doe deze ook in de soep even 5 minuten zachtjes koken en dan de kokosmelk erin doen.  Op smaak maken met peper en zout. KLAAR

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan lichtbruin.

De apart gezette ui en chiliringetjes samen met de koriander en de sesamzaadjes  bij het serveren op de soep bovenop verdelen (staat mooi).