Gugelhupf
met gember en sinaasappel

benodigd:
50 gram gekonfijte gember
1 klein stukje verse gember
2 bio sinaasappelen
250 gram boter
200 gram poedersuiker
mespuntje zout
5 eieren middelgroot
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
75 gram havervlokken
50 gram maizena

boter om de vorm in te vetten
tulbandvorm 24 cm

glazuur, poedersuiker en stukjes gember om te versieren.

De gekonfijte gember fijnhakken. De verse gember zeer fijn maken en met de gekonfijte gember mixen. De sinaasappels heet afwassen en droog wrijven. De schil van 1 sinaasappel raspen en de beide sinaasappels halveren en uitpersen. Sap opzijzetten.

Boter met de poedersuiker, sinaasappelschil en een mespuntje zout romig roeren. Eieren een voor
een erdoorheen roeren. Bloem en bakpoeder, ,havervlokken en maïzena mixen met 4 eetlepels sinaasappelsap en de gember erdoorheen mengen.

Oven op 180 graden (hetelucht 160 graden) voorverwarmen.
Tulbandvorm invetten en vullen met het deeg. In de oven voor 50 minuten laten bakken, controleer met een satestokje of breipen of de tulband gaar is. Uit de oven nemen iets ten afkoelen en op een rooster omkeren. De hete tulband met een satestokje meerdere malen inprikken (diepe gaatjes maken) en met de rest van de sinaasappelsap bedruipen.

Helemaal laten afkoelen en met de glazuur bestrijken en verder versieren met poedersuiker en de stukjes gember