Druiven-Mascarpone taart

VOOR HET DEEG:
200 gram bloem
150 gram koude boter
75 gram gemalen hazelnoten
3 eetlepels suiker
1 eigeel
60 ml ijskoud water

peulvruchten om blind te bakken
springvorm van 26 centimeter
of een kleine rechthoekige bakvorm

VOOR DE VULLING:
500 gram pitloze blauwe druiven
125 ml witte wijn
110 gram suiker
250 gram mascarpone
200 gram magere kwark
halve theelepel kaneelpoeder

Bloem, boter in stukjes, hazelnoten en suiker, eigeel en 60ml koud water in een beslagkom doen.
Eerst met kneedhaken van de mixer roeren en daarna met koude handen snel tot een soepel deeg kneden.

Bakvorm of springvorm invetten en met bloom bestuiven of bekleden met bakpapier.
Deeg uitrollen en de bakvorm bekleden. Dan voor 15 minuten in de koelkast zetten.

Bakoven op 220 graden (hetelucht 200graden) voorverwarmen.
Het deeg opvullen met peulvruchten en bakken 15 minuten. De peulvruchten en het papier verwijderen en de bodem nog 10-12 minuten verder bakken. Op een rooster helemaal laten afkoelen.

Druiven wassen, droog deppen . Wijn en suiker in een pan en bj zwakke hitte circa 5 minuten koken, tot de suiker is opgelost.
Druiven toevoegen. 2-3 minuten koken laten en dan met een schuimspaan eruit halen en op een bord apart zetten. De siroop circa 2 minuten laten inkoken en over de druiven gieten.

Mascarpone, kwark, 50 gram suiker en 1/2 theelepel kaneel doorroeren.
Eerst de crème dan de druiven met de siroop op de taartbodem doen.

Ook erg lekker met pitloze witte druiven!