Cheesecake

voor de bodem:

200 gram candijkoekjes  totaal verkruimeld  (andere koekjes kan ook)
60 gram gesmolten boter
Springvorm 24 cm

Verwarm de oven op 160 graden.
Koekjes verkruimelen in de keukenmachine of in een gesloten plasticzak met een hamer/lege fles kapot kloppen.
Mix de boter en de candijkoekjeskruimels doe deze mix in  de springvorm,  goed aandrukken met de bolle kant van een lepel.

Voor de vulling:

400 gram roomkaas naturel (bv. Philidelphia)
100 gram suiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker

De eieren schuimig kloppen met de suiker en dan de zachte roomkaas  de vanille toevoegen en goed mengen.  Over de bodem verdelen en voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
10 minuten afkoelen laten.  Oven aan laten staan!

voor de topping:

250 ml zure room (sour cream)
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker

Alles samenmengen en over de vulling verdelen en nog 10 minuten in de oven plaatsen goed laten afkoelen.

Uit het Amerikaanse

SAVANNAH COUNTRY COOKBOOK  
Dit kookboek kreeg ik van Kathy, een vriendin die in Virginia, Amerika woont en die mijn passie voor koken en eten deelt.