Bietjessoep
Lekkere vegetarische soep

Ingrediënten:

500 gram rode bieten
1 zure appel
1 middelgrote of grote ui
1 knoflookteen
1 eetlepel olie of boter
200 ml appelsap
500 ml groentebouillon
zout en peper
150 ml slagroom

En voor de versiering wat basilicum of peterselie en misschien nog wat zure room.... ik neem ook wel wat kleingesneden rauwkost.... als versiering

De ui in stukjes snijden en de knoflook snipperen of persen en

in een pan met een beetje boter of olie op een laag vuurtje de ui en de knoflook zacht laten worden en goudbruin.

Rode bieten schillen = buitenste velletje eraf halen en in stukken snijden.
Appel schillen en in stukjes snijden klokhuis verwijderen
de rode bieten en de appel bij de uien doen en ongeveer 2 minuten mee laten bakken (vuur niet hoger draaien).

Een bouillon blokje in een 1/2 liter water oplossen dan bij de bieten doen dan 200 ml appelsap erbij doen.
Alles zo een 20 minuten laten koken totdat het zacht is.
Met de staafmixer pureren.
Proeven! Mag niet te zurig zijn en zout en peper toevoegen indien nodig......

Als je er room in gaat doen NIET meer laten koken!
Eet smakelijk!

Serveren in een bord of schaaltje bovenop de rauwkost of ander groen en de zure room met stokbrood natuurlijk!

Bietjes uit eigen tuin en één peentje....