Appeltaart

Deeg:

350 gram Bloem
75   gram Suiker
1 vanillesuiker
175 gram Boter
1 ei

vulling :

1/8 slagroom
3 eieren
4 goudreinetten
75 gram krenten
75 gram rozijnen
150 gram gemengde noten (ongezouten)
citroensap
100 gram suiker
kaneelpoeder en/of gemberpoeder
gedroogde sinaasappelrasp (natuurvoedingswinkel of notenbar)

Grote 26 of 28 cm springvorm

Kneed de bloem de suiker en de boter, vanillesuiker en het ei tot een bal.
Laat rusten in de koelkast.

Zet de krenten en rozijnen in heet water in de week.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis snijd in vier delen en snijd de bovenkanten diep in. Doe kaneel en gemberpoeder op de appels dan besprenkelen met citroensap .

Bekleed de vorm met het deeg en doe de appelen erin met de ronde, ingesneden kanten bovenop.
Zet in een voorverwarmde oven iets onder het midden, 200 graden voor 0ngeveer 25 minuten.
Haal uit de oven (niet uitzetten) en droog de krenten en rozijnen. Verdeel over de appels. dan de gehakte noten en sinaasappelrasp erover .

Doe de slagroom, eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en klop dat schuimig. met de mixer of met de hand.  Giet het mengsel over de taart en dan weer terug in de oven voor ongeveer 50 minuten, dit kan langer duren, het eimengsel moet volledig gestold zijn ,  Af en toe even controleren...........

Als de taart een mooie kleur heeft en hij moet nog langer in de oven, dan afdekken met aluminiumfolie.

 

met halve appels