Apenbrood of Bananenbrood

Ingrediënten:

3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram bloem
2 tl bakpoeder
50 gram pure chocola
75 gram gemengde noten
30 gram kokos
Snuf zout


Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel de bloem, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Spatel tenslotte de kokos door het bananen beslag.

Vet een cakevorm (23 cm) in met een beetje boter of bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,

Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het ongeveer 5 dagen bewaren.