Annabel's Kerst Cake

Opgelet! Voor dit recept heb je een magnetron nodig!
En een oven...

Ingrediënten:
300 gram gedroogde ontpitte dadels
260 ml water
2 eetlepels gouden siroop (honing)
½ theelepel bakpoeder
300 gram gekonfijte kersen
160 gram gedroogde mango stukjes
160 gam gedroogde ananas stukjes
160 gram gedroogde vijgen in kwartjes gesneden
125 gram gedroogde cranberry's
125 ml whisky
150 gram paranoten of hazelnoten
230 gram hele witte amandelen
3 eieren
220 gram donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille extract
1 theelepel amandel extract
200 gram fijne witte bloem gezeefd
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel zout

Bereiding:
Doe de ontpitte dadels met 250 ml water, de honing en ½ theelepel bakpoeder in een steelpannetje breng aan het koken. Laat het zachtjes doorkoken totdat de dadels zacht en papperig zijn. Dat duurt ongeveer vijf minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen en zet opzij.
Terwijl de dadels afkoelen, plaats je alle gedroogde fruit in een magnetron schaal samen met de whisky. Dek de schaal af en kook op half vermogen voor 10 minuten.
Voeg de noten toe en roer goed door.

Verwarm de oven voor op 130 graden. En doe met bakpapier of spray 4 kleine of een grote vorm bekleden en zet opzij.
In een grote beslagkom de eieren suiker en de extracten vanille en amandel goed doorroeren. Roer dadels en fruit erdoor totdat het goed gemixt is. Dan bloem bakpoeder, kruiden en zout. Roer totdat het een goed geheel is. Er is niet heel veel beslag en het is echt heel dik.
Lepel het beslag in de voorbereide vormen en zet in het middelste rooster in de oven.
Bak totdat de top stevig en aanvoelt. Voor de kleine vormen is dat ongeveer 1 ½ uur
voor een grote vorm is dat ongeveer 3 uur.
Laat buiten de oven staan voor 10 minuten en dan omkeren en met een kwast nog wat whisky overheen borstelen dan in een schone droge doek de cake inpakken en in een blik of iets anders luchtdicht verpakken (ik heb vershoudfolie gebruikt).

Voor aan tafel : met een warm mes snijden en eventueel eerst nog flamberen met whisky.... (voorzichtig! Ik stak per ongeluk de tafelversiering ook in de brand).

Wel véél ingrediënten maar deze is makkelijk te maken en heel erg lekker!
links dat roze op de foto is een kwastje dat je op het laatst gebruikt voor het inborstelen met whisky en daarna wordt de cake ingepakt in een schone theedoek tot gebruik.