Kersenclafotie
van Joëlle

Niet schrikken van de kopjes  bloem etc. dit werkt echt!
neem een niet te groot kopje zo een ouderwets koffiekopje.

De kersen met de hand ontpitten opzij zetten.

Bloem, gist, maizena en suiker samen mengen in een beslagkom
Putje maken eieren, boter en rum in putje bloem langszaam
Alroerend in putje laten vallen melk langzaam alroerend toevoegen
flink doorroeren (met mixer) ongeveer 10 minuten
Rechthoekige bakvorm beboteren en de kersen op de bodem
Verdelenvullen met het beslag
In een voorverwarmde oven 220 graden ongeveer 45 minuten
Het moet niet meer bewegen als je de vorm schud.
Bij te bruin worden even afdekken met aluminiumfolie.

Dit kan ook heel goed gemaakt worden met ander fruit
Pruimen, appels of peren.

Voor een               Kleine
      
Kersen (ontpit)        1 kg
Eieren                    1
Boter                     25 gr
Bloem kopje            1,5
Maizena kopje         0,5
Suiker kopje            1
Melk kopje              3/4
Poedergist zakje      1
Eetlepels Rum         1

Middelgrote

1,5 kg
3
50 gr
3
1
2
1,5
1
2

Grote

2 kg
4
75 gr
4
2
2
2 ¼
1,5
3

Dit is een grote kersenclafotie de vorm meet hier ongeveer 30 bij 20 centimeter voor een kleinere moet je de vorm aanpassen.